UJI MINDA: Teka Gambar...

Untuk apa-apa saja...yang di luar skop bicara lain.
Pengendali :: Dear

UJI MINDA: Teka Gambar...

Postby Couns on Sat Feb 24, 2007 6:17 pm

Image

Image
yang mana satukah yg anda terlihat terlebih dahulu...!

Image
yang anda saksikan sekarang ialah ada org di dalam sampan yg sedang
membawa seekor ikan besar...apa yg akan terlihat sekiranya
gambar tersebut di lihat secara terbalik..?

Image
emmm...speechless!
Last edited by Couns on Sat May 10, 2008 9:01 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby PenMerah on Sun Feb 25, 2007 11:32 am

Gambar pertama, adalah nenek kebayan... tetapi disebaliknya adalah atok kebayan... :gelak:

Gambar kedua, orang sedang berada dalam sampan... tetapi sebenarnya orang tersebut berada di mulut burung raksasa... :gelak:

Gambar ketga , ialah tengkorak... tetapi sebenarnya pasangan sedang berasmaradana...betul ker pandangan aku ni? atau ada jawapan lain disebalik gambar.... :gelak: :gelak:
PenMerah SeOrang Lelaki..
1.Tukang Nasihat... Boleh....2.Tukang Kutok Pon...Boleh...
3.Tukang Buat Kecoh... Boleh gak..
User avatar
PenMerah
Ahli Felo
Ahli Felo
 
Posts: 4234
Joined: Thu Mar 08, 2001 8:00 am

Postby inas_syamimi on Mon Feb 26, 2007 8:50 am

inas rasa jawapannye sama dengan si pen tu...
tapi jawapan yang pertama tu tak taulah btul diorang ni dari spesis kebayan atau pun tak... :gelak: :P
"sayangi segala yang ada di bumi kerana dengan itu, kita pastinya akan di sayangi dan dikasihi apa yang ada di langit"
inas_syamimi
Ahli Kanan
Ahli Kanan
 
Posts: 269
Joined: Thu Sep 07, 2006 3:56 pm
Location: malaysia

Postby Couns on Mon Feb 26, 2007 7:09 pm

yang pertama tu kalau sekali tengok mmng mcm org tua yg bermisai lebat...tapi kalau dijeling manja sekali lagi, boleh nampak rupa seorang gadis dari sudut pipi sebelah kirinya..... dan hidung org tua itu menjadi rambutnya dan misai itu menjadi selendang menutupi bahunya...
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby Couns on Mon Feb 26, 2007 7:15 pm

Image

Image apakah yg sebenarnya yg anda fikirkan dahulu..?



Image

Berapakah kaki gajah yang anda nampak?
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby brat2104 on Mon Aug 20, 2007 1:01 am

gambar yg 1st tu sebenarnya dah diubah suai. patutnya kalau versi asal, gambar nenek tua n gadis ayu. tapi sekarang dah ada gambar atuk lak. n benda 1st saya nampak ialah hidung atuk yg bsr tu...

gmbr 2nd, mmg kagum. org tu tersangkut kat mulut burung. hehe

yg gmbr positif negatif tu, kalau tak silap, gambar arnab kan?

yg last tu, gambar gajah yang kakinya dah disalah lukis.tak puas ati tul
brat2104
Ahli Kanan
Ahli Kanan
 
Posts: 288
Joined: Thu Aug 15, 2002 8:00 am
Location: ampang

Postby puaker on Mon Aug 20, 2007 3:42 pm

sekali usha gambo negatif tu...
aku nampak gambar keldai atau kuda.. :D
usha buat kali yg kedua..
aku nampk macm anjing laut ler pulak... :P
anjing laut tngh berenang dengan kaki keatas kapla kebawah...
User avatar
puaker
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 1388
Joined: Sat Sep 23, 2006 3:11 pm
Location: tujuh petala bumi

Postby muggle on Thu Aug 23, 2007 7:12 am

PenMerah wrote:Gambar pertama, adalah nenek kebayan... tetapi disebaliknya adalah atok kebayan... :gelak:

Gambar kedua, orang sedang berada dalam sampan... tetapi sebenarnya orang tersebut berada di mulut burung raksasa... :gelak:

Gambar ketga , ialah tengkorak... tetapi sebenarnya pasangan sedang berasmaradana...betul ker pandangan aku ni? atau ada jawapan lain disebalik gambar.... :gelak: :gelak:


yup, jwpn aku pun same cam si pen nie... :)
muggle
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 504
Joined: Sun Sep 11, 2005 9:55 pm

Postby muggle on Thu Aug 23, 2007 7:13 am

brat2104 wrote:yg last tu, gambar gajah yang kakinya dah disalah lukis.tak puas ati tul


hahaha! salah lukis tue... :gelak:
muggle
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 504
Joined: Sun Sep 11, 2005 9:55 pm

Postby muggle on Thu Aug 23, 2007 7:15 am

puaker wrote:sekali usha gambo negatif tu...
aku nampak gambar keldai atau kuda.. :D
usha buat kali yg kedua..
aku nampk macm anjing laut ler pulak... :P
anjing laut tngh berenang dengan kaki keatas kapla kebawah...


aku lak tros t'imagine kan imej rabbit... :gelak:
muggle
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 504
Joined: Sun Sep 11, 2005 9:55 pm

Postby puaker on Sun Aug 26, 2007 9:34 pm

imej playboy tu ke???? :gelak: :gelak:
User avatar
puaker
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 1388
Joined: Sat Sep 23, 2006 3:11 pm
Location: tujuh petala bumi

Postby muggle on Sun Aug 26, 2007 11:12 pm

puaker wrote:imej playboy tu ke???? :gelak: :gelak:


erm... notti, ek? :gelak: :gelak: :gelak:
muggle
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 504
Joined: Sun Sep 11, 2005 9:55 pm

Postby puaker on Thu Aug 30, 2007 6:46 pm

:gelak: :gelak:
bukan aper...
sebut lmbang arnab jer...otk aku trus teringatkn pada trademark playboy tu... :gelak:
User avatar
puaker
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 1388
Joined: Sat Sep 23, 2006 3:11 pm
Location: tujuh petala bumi

Postby Couns on Fri May 02, 2008 3:19 pm

Cuba teka nama kepada 3 kpg gambar ini....

Image
Gambar 1 - Nama: ?

Image
Gambar 2 - Nama: ?

*Delete (atas permintaan)
Gambar 3 - Nama: ?
Last edited by Couns on Sat May 10, 2008 8:59 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby melayu on Fri May 02, 2008 4:21 pm

COUNSELLOR wrote:Cuba teka nama kepada 3 kpg gambar ini....



jangan marah dengan jawapan aku ni aa...

jawapan 1: Al Atta
jawapan 2: Al Uzza
jawapan 3: Al Mannat atau dzatu anwath?

kot salah, jangan marah.... sebab barang tu yang orang banyak dok hambat2 la ni...

p/s:

ni teka2 je kan? bukan betul2 pun... kan kan kan?
(atas permintaan... gambar di delete kan kerana ALLAH dari ALLAH untuk ALLAH)

maka berSYUKUR lah kepada ALLAH...

kepada tangan2 yang berbuat, HATI2 lah dengan kerja2 TANGAN itu...
Last edited by melayu on Sun May 11, 2008 11:11 pm, edited 2 times in total.
yang benar TETAP benar dan yang salah TETAP salah walau macam mana di pertikai kan....
kerana yang TETAP tidak akan pernah berUBAH... KEKAL IA selama nya..
User avatar
melayu
Ahli Kehormat
Ahli Kehormat
 
Posts: 7116
Joined: Sun Apr 24, 2005 12:46 pm

Postby Couns on Sat May 03, 2008 12:40 am

betullah pada yang sangka betul...
tapi untuk gambar di atas tu...rasanya tak betul.... :gelak:
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby PenMerah on Sat May 03, 2008 10:49 am

teka.. :gelak:
Last edited by PenMerah on Thu May 15, 2008 3:02 pm, edited 1 time in total.
PenMerah SeOrang Lelaki..
1.Tukang Nasihat... Boleh....2.Tukang Kutok Pon...Boleh...
3.Tukang Buat Kecoh... Boleh gak..
User avatar
PenMerah
Ahli Felo
Ahli Felo
 
Posts: 4234
Joined: Thu Mar 08, 2001 8:00 am

Postby Couns on Sat May 03, 2008 11:26 am

PenMerah wrote:
INI SURUH TEKA NAMA ... 3 WANITA INI ARTIS KER APA????
KALAU ORANG AWAM MMG BULIH LETAK SAPA-SAPA PON... :gelak: :gelak:

Mungkin Gambar 1 = Waheeda

Mungkin Gambar 2 = Shela Rusly

Mungkin Gambar 3 = Limau_nipis


maksudnya yang tuan/puan kenal siapa yg ampunya gambar tu.....
walaupun dia org tu tak kenal tuan/puan.... :gelak:

no.1 - tu dah tepat dah, no.2 - kabur, no.3 - hampir tepat!

-------------------------------

Image

Berapa ekor kudakah yg terdapat dlm gmbar di atas..?
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby PenMerah on Sat May 03, 2008 11:57 am

kalau nak jawab lurus bendol...

hanya EKOR ada satu...

Tetapi kalau nak bagi jumlah keseluruhan kuda..
5 ekor kuda.
PenMerah SeOrang Lelaki..
1.Tukang Nasihat... Boleh....2.Tukang Kutok Pon...Boleh...
3.Tukang Buat Kecoh... Boleh gak..
User avatar
PenMerah
Ahli Felo
Ahli Felo
 
Posts: 4234
Joined: Thu Mar 08, 2001 8:00 am

Postby Couns on Sat May 03, 2008 1:12 pm

saya pun hanya jumpa 5 ekor sahaja, tapi pelukis gambar ini mengatakan ada 7 ekor kuda kesemuanya....
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby seraiwangi on Sat May 03, 2008 6:02 pm

PenMerah wrote:INI SURUH TEKA NAMA ... 3 WANITA INI ARTIS KER APA????
KALAU ORANG AWAM MMG BULIH LETAK SAPA-SAPA PON... :gelak: :gelak:

Mungkin Gambar 1 = Waheeda

Mungkin Gambar 2 = Shela Rusly

Mungkin Gambar 3 = Limau_nipis

:oops: :oops:

Image
Last edited by seraiwangi on Sun May 11, 2008 7:27 am, edited 1 time in total.
Image
User avatar
seraiwangi
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 1974
Joined: Wed Mar 22, 2006 3:54 pm

Postby seraiwangi on Sat May 03, 2008 6:29 pm

COUNSELLOR wrote:saya pun hanya jumpa 5 ekor sahaja, tapi pelukis gambar ini mengatakan ada 7 ekor kuda kesemuanya....


seraiwangi cuba tandakan muka kuda-kuda dgn bulatan merah...... agaknya 7 ekor..
Image
Image
User avatar
seraiwangi
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 1974
Joined: Wed Mar 22, 2006 3:54 pm

Postby Couns on Mon May 05, 2008 10:58 pm

mungkin betullah tu..dikSerai......
namun misteri yg di bawah ni belum terungkai lagi ni.... :matabulat:

Image
Gambar 2 - Nama: ?

*Delete (atas permintaan)
Gambar 3 - Nama: ?
Last edited by Couns on Sat May 10, 2008 9:00 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby fikrah_islami on Tue May 06, 2008 10:54 am

assalamu'alaikum.. :)

Nak jawab ek..

Wardina dan Kak Seraiwangi.. :)


syukran..
Tubna ila ALlah, wa raja'na ila ALlah, wa nadimna 'ala ma fa'alna.....ALlah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan.
Beruntung bagi yang mensucikannya. Merugi bagi yang mengotorinya
User avatar
fikrah_islami
Pengendali
Pengendali
 
Posts: 1911
Joined: Thu Jan 01, 1970 8:00 am
Location: alam ruh ke alam rahim ke alam dunya ke alam barzakh..

Postby Couns on Tue May 06, 2008 11:00 am

syukran..! syukran..!
Ya habibi..!
vetulla...vetulla....... :D
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby PenMerah on Tue May 06, 2008 11:26 am

hai...
tak der soalan lagik ker..?? :gelak:
PenMerah SeOrang Lelaki..
1.Tukang Nasihat... Boleh....2.Tukang Kutok Pon...Boleh...
3.Tukang Buat Kecoh... Boleh gak..
User avatar
PenMerah
Ahli Felo
Ahli Felo
 
Posts: 4234
Joined: Thu Mar 08, 2001 8:00 am

Postby Couns on Tue May 06, 2008 12:18 pm

Image
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Postby kasmaran on Tue May 06, 2008 12:44 pm

anjing, babi, tenuk, cipan, beruk, ungka
kasmaran
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 666
Joined: Thu Jan 01, 1970 8:00 am

Postby Tok Arab on Tue May 06, 2008 2:29 pm

1 Gajah
2
3 Singa
4 Ular Sawa...
5
6
??
????
???????????
jadi... saper nak teka lagi... berbinau mata TOK niie
User avatar
Tok Arab
Ahli Setia
Ahli Setia
 
Posts: 377
Joined: Fri Apr 13, 2001 8:00 am
Location: Kedah Darulaman

Postby Couns on Tue May 06, 2008 2:51 pm

kasmaran wrote:anjing, babi, tenuk, cipan, beruk, ungka

tak nak join pun tak apalah.....
nak buat mcm mana... :matabulat:


Tok Arab wrote:1 Gajah
2
3 Singa
4 Ular Sawa...
5
6
??
????
???????????
jadi... saper nak teka lagi... berbinau mata TOK niie

1 dan 3 tu dah betul dah tu tok, no.4 tu ialah anacoda,
kerana ular sawa tak berapa suka berendam didalam air... :kenyit:
User avatar
Couns
Ahli Emeritus
Ahli Emeritus
 
Posts: 2468
Joined: Thu Nov 16, 2006 2:41 pm

Next

Return to Bicara Umum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests